maandag 23 mei 2016

Prijs fotowedstrijd



Prins Lorenz overhandigde de prijs van de fotowedstrijd van het kasteel van Laarne aan het 4de leerjaar van BS De Zonnebloem.

De leerlingen van het 4de leerjaar van BS De Zonnebloem behaalden de 1ste en de 3de plaats van de fotowedstrijd. Zij werden gisteren, op 21 mei 2016, als jonkheren en jonkvrouwen ontvangen op het kasteel van Loppem waar de prijsuitreiking plaatsvond, uitgereikt door prins Lorenz.

Het slot van Laarne nodigde eind februari alle Laarnse kinderen uit die geboren zijn in 2006 om deel te nemen aan een fotowedstrijd rond het thema “Feesten”: “Hoe zou je een feest in het slot organiseren? Wanneer? Waar in het slot? Met wie?”.

Alle 4de leerjaren uit de scholen in Laarne en Kalken mochten het kasteel van Laarne bezoeken. Het werd een zoektocht naar inspirerende details en feestelijke elementen doorheen het kasteel en doorheen de tijden. De leerlingen namen tijdens deze rondleidingen foto’s in samenwerking met hun leerkrachten en waren hierbij verkleed. Zo brachten de 4de klassers dankzij de foto’s de feestelijke tijden terug tot leven!


Per deelnemende klas werden vijf foto’s opgestuurd naar de historische Woonsteden.  Een jury samengesteld uit bestuursleden van de vereniging en leden van het gemeentebestuur kozen de winnende foto’s.
Onze school behaalde daarbij de 1ste en 3de plaats en beleefden gisteren een onvergetelijke dag. Eerst konden we genieten van een rondleiding in het kasteel van Loppem, vervolgens werd onze de prijzen overhandigd door prins Lorenz. We werden verwend met een rijkelijk 4-uurtje in de tuin van het kasteel en tot slot mochten we in het kasteeldoolhof ons orientatiezin testen.

Als aandenken kregen we de 2 winnende foto’s mee in een vergrote versie naar onze school en ontvingen we een verlichte dierenglobe voor in onze klas.


Deze dag vergeten we nooit!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.